Danes bi vam rada predstavila nov recept za okusno lečno omako, ki jo ponudimo poleg testenin. Omaka je popolna alternativa mesnim omakam. Priprava je preprosta, rezultat pa vas bo zadovoljil. Pa poglejmo, kako pripravimo našo omako z lečo.
Potrebujemo:
- 1 skodelico suhe rdeče leče
- 2 žlici olivnega olja
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- 1 rdečo papriko
- 1 konzervo nasekljanih pelatov (400 g)
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 1 žlička suhega origana
- 1 žlička suhe bazilike
- sol in poper po okusu
- ščepec rdeče paprike (po želji, za pikantnost)
- testenine po izbiri
Priprava:
- Priprava leče: Lečo operemo in skuhamo v slani vodi, dokler ni mehka. Nato odcedimo odvečno vodo.
- Priprava zelenjave: V veliki ponvi segrejemo olivno olje na srednji temperaturi. Dodamo drobno sesekljano čebulo in nasekljan česen ter pražimo, dokler ne postaneta mehka.
- Dodamo na kocke narezan korenček in nasekljano rdečo papriko. Kuhamo tako dolgo, da se zelenjava omehča.
- Dodamo kuhano lečo, pelate, paradižnikovo mezgo, origano, baziliko, sol, poper in rdečo papriko.
- Temperaturo zmanjšamo in pustimo, da se omaka kuha na nizki temperaturi vsaj 20-30 minut, da se okusi prepletajo.
- Priprava testenin: Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži.
- Postrežba: Omako postrežemo preko kuhanih testenin. Po želji dodamo nariban parmezan ali svež peteršilj.
Uživajte v tej okusni omaki. Dober tek!