Različne možnosti dela od doma

Si tudi ti želiš nekaj novega? Želiš ob vsej skrbi za svojo družino, doprinesti še dodaten zaslužek, ki ga lahko ustvariš kar od doma?

V času, ko imamo doma že vsi računalnike in je tako prisoten tudi splet, imamo veliko možnosti, s katerimi lahko pridemo do dodatnega zaslužka. Poleg tega, da lahko laptop odneseš kamorkoli greš, se povežeš na internet in lahko delaš kjerkoli ti srce poželi (pogoj je seveda internetna povezava). Pred tabo je cel svet, kamor lahko posežeš.

Te zanima kateri so možni načini, da prideš do dodatnega zaslužka?

V nadaljevanju tega bloga ti bom opisala najpopularnejše poti do dodatnega zaslužka ali celo do resnega posla.

Pisanje bloga

Pomisli. Imaš svoj hobi? Nekaj, kar zelo rada počneš. Nekaj, kar bi delila z drugimi. Na primer nasvete glede aktualne teme, o kateri imaš dovolj znanja. Mogoče te zvabi že sama misel na to, da rada pišeš.

Naslednji korak je, da kupiš domeno (edinstveno ime oziroma spletni naslov tvoje strani), jo preneseš k podjetju, ki bo gostilo tvojo domeno (podjetje ti bo nudilo prostor, kjer bo naložena vsebina tvoje spletne strani). Naložiš platformo, na kateri si izgradiš spletno stran (npr. WordPress). Najboljše, da prosiš za pomoč tehnično podporo gostitelja, saj če si začetnica to ni ravno mala malica. Je pa potem samo urejanje v WordPressu popolnoma enostavno.

Lahko pa začneš na kakšnem od spletnih urejevalnikov kot so WixWeeblySquarespace in Domenca spletne strani. Tam ti ni potrebno posebej urejati spletnega gostovanja. Do urejevalnika strani se dostopa preko uporabniškega vmesnika, zato niti ni potrebna namestitev.

Se sprašuješ, kako boš kaj zaslužila s pisanjem bloga? Najprej moraš poskrbeti, da na tvojo stran pričnejo prihajati obiskovalci. Nato moraš poskrbeti, da ga “monetiziraš”. Kaj pa to pomeni? To pomeni, da poskrbiš, da lahko obiskovalci nekaj kupijo, ti pustijo denar. To se lahko zgodi s kliki na oglase, za katere si potem plačana. Jim predstaviš izdelek nekega drugega prodajalca, za katerega dobiš potem, ko je ta izdelek prodan, provizijo (affiliate marketing).

Skozi korake pisanja blogov te odlično vodi tečaj ameriške blogerke Suzi: Blog By Number.

Pisanje člankov

Če ne želiš imeti svojega bloga, lahko pišeš tudi članke za različne časopise, seveda, če prideš zraven. Lahko pišeš prodajna besedila za podjetja. Članke lahko pišeš tudi v tujem jeziku, kjer boš tudi prej kaj dosegla, saj je v tujini toliko več možnosti, ker je tam tudi večji trg. Ena od možnosti, je pisanje člankov za Fiverr, o katerem bom malce več povedala tudi v nadaljevanju. Članke lahko objavljaš tudi pri različnih blogerjih, ki nudijo možnost gostujočih objav. Ena od takih je tudi Suzi Whitford (Start A Mom Blog), pri kateri sem tudi že sama objavila članek. Pri njej lahko objavljaš, če imaš že svoj blog, ali pa če si še čista začetnica. Edini pogoj, ki ga postavlja je, da greš čez njen tečaj pisanja članka, ki ga najdeš tukaj. Tako, da pišeš po pravilih, ki ti jih zaupa zato, da bo članek kakovosten in po merilih, ki jih zahteva, da bo lahko članek sprejet.

Affiliate marketing

O tem sem že nekaj napisala v enem od preteklih člankov. Pa vendarle, na kratko, kaj je to? To je v bistvu oglaševanje izdelkov, ki so lahko fizični ali digitalni (na primer spletni tečaji, razna spletna orodja, ki pripomorejo pri prodaji in še mnogo drugih storitev), za katere prejmeš provizijo, potem, ko kupec, preko posebne povezave, ki jo deliš z njim, kupi izdelek. Temu bi lahko rekla tudi priporočilni marketing, saj je namen tega, da priporočiš izdelek, ki ga poznaš in ti je tudi v redu.

Izbiraš lahko med mnogimi podjetji, ki ponujajo možnost, da s priporočilom njihovih izdelkov, zaslužiš tudi ti. Tule jih je nekaj:

Amazon – pri njih lahko tržiš vse, karkoli prodajajo. Provizije se razlikujejo od izdelka do izdelka.

ClickFunnels – na tej platformi lahko izgradiš lastne prodajne lijake. Njihov affiliate program pa je sestavljen tako, da dobiš že vse pripravljene tekste, videe, v glavnem veliko gradiva. Tvoja naloga je le, da jih promoviraš.

Wealthy Affiliates – nudijo tudi brezplačno izobraževanje

Prodaja preko spleta

Naslednja možnost za delo preko spleta, je prodaja v spletni trgovini. Lahko imaš svojo spletno trgovino. Kaj boš prodajala? Lahko izdelke, ki jih izdeluješ sama (ročna dela, kozmetika, hrana – pri slednjih moraš paziti, da pridobiš vsa potrebna dovoljenja). Lasten digitalni proizvod (tečaj iz področja, ki ga obvladaš).

Lahko pa prodajaš tudi pri velikih spletnih prodajalcih, kot so Amazon, eBay, Google trgovina in druge.

Preveri, kako se lotiš prodaje lastnega izdelka na Amzonu.

Prodaja fotografij

Ker v tem prispevku govorim o delu preko spleta, predstavljam tudi možnost zaslužka s fotografijami, na spletu. Ena od možnosti je, prodaja fotografij spletnim ponudnikom le-teh. Takšni so IStock, Pexels, Pixabay, Shutterstock itd.

YouTube

Priznam, da tukaj še nisem začela objavljati, pa vendar naj omenim tudi ta kanal. Na YouTube-u si lahko ustvariš svoj kanal, kamor objavljaš videe z vsebinami, ki so lahko poučne, privlačne, odštekane. S poučnimi videi, lahko pripelješ promet tudi na svoj blog. Lahko ustvarjaš prodajne videe. Z dovolj velikim obiskom, pa lahko tudi služiš.

Promocija na socialnih omrežjih

Si ekspertinja na socialnih omrežjih? Če je temu tako, lahko vodiš oglaševalske kampanje na socialnih omrežjih za različna slovenska podjetja, ki se še niso tega lotila.

Mrežni marketing

Ja, tudi to je opcija. To je poslovni model, na več nivojih, ki je razširjen po celem svetu. Prednosti mrežnega marketinga so v tem, da lahko vstopiš v svet podjetništva z  minimalnim vložkom. Po navadi toliko, da sama preizkusiš proizvod, ki ga boš potem tudi tržila. Znotraj sistema so po navadi različne stopnje, kjer si plačana po produktivnosti. Več kot prodaš, več kot imaš sodelavcev, ki si jih rekrutirala, več boš tudi zaslužila.

Resna, legalna MLM (multi level marketing) podjetja ne bodo od tebe zahtevala enormnih vplačil zneskov. Če naletiš na takšno shemo, kjer želijo od tebe le denar, pojdi proč, ker je najverjetneje nelegalna piramidna shema, kjer se udeleženci ukvarjajo le s tem, da pridobivajo nove člane, ki bi jim v določenem času predali denar in dobili še druge, ki naj bi naredili isto.

Torej je razlika med piramidno shemo in zakonitim MLM-jem v tem, da  v piramidni shemi ni pravega izdelka, ki se prodaja, kar pa MLM ima.

Če želiš izvedeti kaj več, preveri tukaj.

Fiverr.com

Na tem portalu lahko kupuješ ali prodajaš razne spletne storitve. Priporočam, da prebrskaš po kategorijah, ki jih nudijo in ugotoviš, če je kaj takega, kar bi počela. Sama sem naročila izdelavo grafike za embalažo. Torej, če se spoznaš na izdelavo raznih grafik, je tudi opcija. Lahko tudi pišeš članke za svoje naročnike. Prodajaš fotografije. Možnosti je veliko.

Še malo za motivacijo

Kot mama ki dela od doma, lahko:

  • upravljaš s svojim časom, kot ti najbolj ustreza
  • postaneš sama svoja šefica
  • poskrbiš za svoje zdravje (poskrbiš za vadbo, greš na masažo, pripraviš zdrave obroke…)
  • poskrbiš za svobodo odločanja
  • boljše izkoristiš čas za družino

Si dobila kakšno zamisel, česa se boš lotila?

Ta članek vsebuje affiliate povezave. Če klikneš na kakšno od mojih affiliate povezav in opraviš nakup, lahko prejmem provizijo, ki se sklicuje nate. To tebi ne prinaša nobenih dodatnih stroškov. Morda boš deležna celo kakšne ugodnosti.

Gostovanje zelo prijazno uporabniku.
Kako izdelovati prodajne lijake?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.