Pravno obvestilo

Zadnja posodobitev: 7. januar 2019

Obvestilo o avtorskih pravicah

S to spletno stranjo upravlja Matea’s, Mateja Grabner s.p. (v nadaljevanju Matea’s). Matea’s je izključna imetnica vseh pravic, kot so določene v Zakonu o industrijski lastnini in Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah. Vsebine, objavljene na spletnih straneh https://mateas-matejagrabner.si so last Matea’s in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene ter ob predhodnem pisnem soglasju Matea’s. Matea’s si pridržuje pravico do sprememb vsebin.

Prepovedana je kakršna koli ponovna distribucija ali reprodukcija dela ali vse vsebine v kateri koli obliki, razen naslednjih:

 • na lokalni trdi disk lahko natisnete ali prenesete izpiske za osebno in nekomercialno uporabo
 • lahko kopirate vsebino na posamezne tretje osebe za njihovo osebno uporabo, vendar le, če spletno mesto potrdite kot vir gradiva.

Razen z našim izrecnim pisnim dovoljenjem ne smete distribuirati ali komercialno izkoriščati vsebine. Prav tako ga ne smete prenašati ali shraniti na nobenem drugem spletnem mestu ali v drugi obliki elektronskega sistema za iskanje.

Pridržki

Informacije na spletnem mestu https://mateas-matejagrabner.si (v nadaljevanju »storitev«), so samo za splošne informacije.

Matea’s ne prevzema odgovornosti za napake ali opustitve vsebine v storitvi.

Matea’s v nobenem primeru ne odgovarja za kakršno koli posebno, neposredno, posredno, posledično ali naključno škodo ali škodo, ne glede na to, ali gre za pogodbeno dejanje, malomarnost ali drugo škodo, ki izhaja iz ali v zvezi z uporabo storitve ali vsebino storitve. Matea’s si pridržuje pravico do dodatka, izbrisa ali spreminjanja vsebine v storitvi kadarkoli, brez predhodnega obvestila.

Matea’s ne jamči, da je storitev brez virusov ali drugih škodljivih sestavnih delov.

Pridržki za partnerje

Ta odstavek razkriva podrobnosti odnosov družbe Matea’s z drugimi podjetji in izdelki.

Nekatere povezave so »affiliate povezave«, kar pomeni, da je povezava s posebno kodo za sledenje. To pomeni, če kliknete na povezano povezavo in kupite predmet, bomo prejeli provizijo.

Cena enote je enaka, kot če je affiliate povezava ali ne. Ne glede na to priporočamo samo izdelke ali storitve, za katere menimo, da bodo našim bralcem dodali vrednost.

Z uporabo affiliate povezav podpirate storitve in resnično cenimo vašo podporo.

Partnerski oglaševalski programi, ki jih storitev uporablja, so:

1. Amazon Services LLC Associates Program

Matea’s je udeleženec programa Amazon Services LLC Associates Program, affiliate oglaševalskega programa, ki je namenjen za zagotavljanje sredstev za oglaševalsko spletno mesto za oglaševanje in povezavo na Amazon.com ali endless.com, MYHABIT.com, SmallParts.com ali AmazonWireless .com.

Strani na tej spletni strani lahko vključujejo povezave do Amazona in njegovih partnerskih spletnih mest, na katerih bo lastnik te storitve, Matea’s, naredil napotitveno provizijo.

“Kot sodelavec Amazon-a zaslužim od kvalificiranih nakupov.”

“Amazon in logotip Amazon sta blagovni znamki Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic.”

2. ClickBank University

“ClickBank University ni lastnica tega spletnega mesta in ni odgovorna za njegovo vsebino. Spletno mesto je v lasti Matea’s, neodvisne marketinške podružnice. ”

Politika zasebnosti

V Matea’s je zasebnost naših obiskovalcev izjemnega pomena. Ta dokument o zasebnosti opisuje vrste osebnih podatkov, ki jih prejme in zbere Matea’s in kako se uporabljajo.

Datoteke dnevnika

Kot mnoge druge spletne strani, Matea’s uporablja log datoteko. Informacije znotraj datotek dnevnika vključujejo naslove internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika, ponudnika internetnih storitev (ISP), datumski / časovni žig, referenčne / izhodne strani in število klikov za analizo trendov, upravljanje spletne strani, sledenje uporabniškim gibanjem po strani in zbiranje demografskih informacij. IP-naslovi in drugi takšni podatki niso povezani z nobenimi informacijami, ki so osebno prepoznavne.

Piškotki

Matea’s uporablja piškotke za shranjevanje informacij o preferencah obiskovalcev. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Piškotek DoubleClick DART

 • Google, kot tretja stran (ponudnik oglasov) uporablja piškotke za prikazovanje oglasov na Matea’s.
 • Googlova uporaba piškotka DART omogoča prikazovanje oglasov uporabnikom, ki temeljijo na obisku Matea’s in drugih spletnih mest.
 • Uporabniki se lahko odpovejo uporabi piškotka DART tako, da obiščejo Googlov pravilnik o oglasih in omrežju z vsebinami na tem spletnem naslovu – https://www.google.com/policies/privacy/.

Ti oglaševalski strežniki tretjih oseb ali oglasna omrežja uporabljajo tehnologijo za oglase in povezave, ki se pojavljajo na Matea’s, ki jih pošljejo neposredno vašim brskalnikom. Ko se to zgodi, samodejno prejmejo vaš naslov IP naslov. Druge tehnologije (kot so piškotki, JavaScript ali Web Beacons) lahko uporabljajo tudi oglasna omrežja tretjih oseb za merjenje učinkovitosti njihovih oglasov in / ali prilagoditev oglaševalske vsebine, ki jo vidite.

Matea’s, nima dostopa ali nadzora nad temi piškotki, ki jih uporabljajo tretji oglaševalci.

Za podrobnejše informacije o njihovih praksah in navodila za opustitev nekaterih praks si oglejte ustrezne politike zasebnosti teh strežnikov oglasov tretjih oseb. Pravilnik o zasebnosti Matea’s zanje ne velja in ne moremo nadzorovati dejavnosti drugih oglaševalcev ali spletnih mest.

Če želite onemogočiti piškotke, lahko to storite s pomočjo posameznih možnosti brskalnika. Podrobnejše informacije o upravljanju piškotkov s posebnimi spletnimi brskalniki najdete na spletnih straneh brskalnika.

Opozorilo

Informacije na tej spletni strani so namenjene samo splošni informaciji. Informacije so zagotovljene z Matea’s, in medtem ko si prizadevamo, da so informacije ažurne in pravilne, ne dajemo nobenih izjav ali jamstev kakršne koli vrste, izrecne ali implicitne, glede popolnosti, točnosti, zanesljivosti, primernosti ali razpoložljivost v zvezi s spletno stranjo ali informacijami, izdelki, storitvami ali povezanimi grafičnimi posnetki na spletni strani za kakršen koli namen. Vsako zanašanje na takšne informacije, je torej strogo na vašo odgovornost.

Ne odgovarjamo za kakršno koli izgubo ali škodo, vključno z, brez omejitev, posredne ali posledične izgube ali škode, ali kakršno koli izgubo ali škodo, ki je posledica izgube podatkov ali dobička, ki izhaja iz ali v povezavi z uporabo te spletne strani.

Skozi to spletno stran se lahko povežete z drugimi spletnimi stranmi, ki niso pod nadzorom Matea’s. Nimamo nadzora nad naravo, vsebino in razpoložljivostjo teh spletnih mest. Vključitev kakršnih koli povezav ne pomeni nujno priporočila ali podpire stališča, izražena v njih.

Prizadevamo si, da bi spletna stran delovala brez težav. Vendar pa Matea’s ne prevzema nobene odgovornosti in ne bo odgovorna za to, da spletna stran začasno ni na voljo zaradi tehničnih težav, ki so izven našega nadzora.

Pogoji

Dobrodošli v Matea’s. Če boste še naprej brskali in uporabljali to spletno mesto, se strinjate, da boste ravnali v skladu z naslednjimi pravili in pogoji uporabe, ki skupaj z našo politiko zasebnosti urejajo uspešen odnos Matea’s z vami v zvezi s to spletno stranjo.

Izraz Matea’s ali »nas« ali »mi« se nanaša na lastnika spletne strani. Izraz »vi« se nanaša na uporabnika ali gledalca naše spletne strani. Za uporabo te spletne strani veljajo naslednji pogoji uporabe:

 • Vsebina strani te spletne strani je namenjena le splošnim informacijam in uporabi. Lahko se spremeni brez predhodnega obvestila.
 • Niti mi niti nobena tretja oseba ne daje nobenega jamstva ali jamstva glede točnosti, pravočasnosti, uspešnosti, popolnosti ali primernosti informacij in materialov, ki jih najdemo ali ponujamo na tem spletnem mestu za določen namen. Potrjujete, da lahko takšne informacije in gradiva vsebujejo netočnosti ali napake in izrecno izključujemo odgovornost za takšne netočnosti ali napake v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.
 • Vaša uporaba kakršnih koli informacij ali gradiv na tej spletni strani je v celoti na lastno odgovornost, za kar ne odgovarjamo. Vaša odgovornost je, da zagotovite, da vsi izdelki, storitve ali informacije, ki so na voljo na tej spletni strani, ustrezajo vašim posebnim zahtevam.
 • Ta spletna stran vsebuje gradivo, ki je v naši lasti ali nam je licencirano. Ta material vključuje, vendar ni omejen na oblikovanje, postavitev, izgled, videz in grafiko. Razmnoževanje je prepovedano, razen v skladu z obvestilom o avtorskih pravicah, ki je del teh pogojev.
 • Vse blagovne znamke, reproducirane na tej spletni strani, ki niso last ali niso licencirane upravljavcu, so priznane na spletni strani.
 • Nepooblaščena uporaba te spletne strani lahko povzroči odškodninski zahtevek in / ali kaznivo dejanje.
 • Ta spletna stran lahko občasno vključuje tudi povezave do drugih spletnih mest. Te povezave so na voljo za lažje zagotavljanje dodatnih informacij. Ne pomenijo, da podpiramo spletna mesta. Za vsebino povezanih spletnih mest ne odgovarjamo.
 • Ne smete ustvariti povezave na to spletno mesto z druge spletne strani ali dokumenta, brez predhodnega pisnega soglasja Matea‘s.

Varstvo podatkov

KAJ DELAMO Z VAŠIM OSEBNIMI PODATKI?

Glavna uporaba vaših podatkov

Ta razdelek pravilnika opisuje dejavnosti, ki jih počnemo z vašimi podatki, ki se nanašajo neposredno na vašo uporabo spletnega mesta in naših storitev. To so dejavnosti, za katere upamo, da boste pričakovali, da bomo storili z vašimi informacijami. Vaše podatke bomo uporabili:

 • za zagotovitev izdelkov, ki so na voljo na našem spletnem mestu;
 • za stik z vami glede vaših mnenj o naših storitvah in zato, da vas občasno obvestimo o pomembnih spremembah naših pogojev uporabe ali te politike ali razvoju tega spletnega mesta ali naših storitev; in

Tehnična uporaba

Ta razdelek pravilnika opisuje stvari, ki jih počnemo z vašimi podatki, ki izhajajo iz našega spremljanja spletnega mesta in zbiranja vaših podatkov med vašo uporabo tega spletnega mesta. Te podatke lahko uporabimo:

 • za identificiranje vzorcev, ki jih lahko uporabimo v naši trženjski strategiji, ki nam pomagajo pri razvoju, upravljanju, podpori in izboljšanju naših storitev in funkcij ter oglasov;
 • za opravljanje pregledov, ki nam pomagajo pri izboljšanju in optimizaciji našega spletnega mesta;
 • za zagotovitev, da je vsebina naše strani predstavljena na najučinkovitejši način za vas in za vaš računalnik;
 • za upravljanje našega spletnega mesta in za interne operacije, vključno z odpravljanjem težav, analizo podatkov, testiranjem, raziskovanjem, statističnimi in raziskovalnimi nameni; in
 • kot del naših prizadevanj, da ohranjamo našo stran varno in varno.

Tehnične informacije lahko združimo z drugimi informacijami, ki jih imamo o vas, da bi nam pomagale pri obdelavi vaših podatkov, kot je opisano v tem pravilniku.

Uporaba vaših podatkov za trženje in komunikacije

Ko se pridružite poštnemu seznamu, ki ni potreben za uporabo spletnega mesta, lahko osebne podatke, kot je vaš e-poštni naslov, uporabimo za posredovanje marketinških sporočil ali pa nam ali tretjim osebam dovoljenje komuniciranje preko storitev tretji oseb. Preden to storimo, vas bomo vedno prosili za soglasje. Kadarkoli lahko zavrnete trženje in druge komunikacije. Stran lahko vedno uporabljate, ne da bi se morali strinjati s trženjem. Vrste stvari, ki jih lahko naredimo, so:

 • zagotavljanje neposrednih oglaševalskih oglasov in komunikacij z vami po e-pošti, besedilu, pošti ali telefonu ali prek izbranih tretjih oseb;
 • dajanje predlogov in priporočil za vas in druge uporabnike našega spletnega mesta o blagu ali storitvah, ki bi vas lahko zanimale;
 • komuniciranje z vami na platformah socialnih medijev tretjih oseb in izmenjava vaših podatkov s to platformo za družabne medije;
 • spremljanje učinkovitosti naših neposrednih tržnih komunikacij in vaših odzivov nanj.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Ohranjamo dostop do vseh osebnih podatkov, ki smo jih zbrali od vas ali o vas. Naše podjetje za izpolnjevanje meril za izdelke in podjetja za trženje e-pošte prav tako ohranijo nekatere podatke (na primer vaše ime in e-poštni naslov se posredujeta našemu e-poštnemu partnerju GetResponse, tako da lahko pošiljamo e-pošto preko tega ponudnika).

Ko je naša storitev na voljo prek spletnih strani naših partnerjev, imajo ti partnerji dostop do vaših podatkov. Morda imamo tudi povezave do drugih spletnih mest z našega spletnega mesta. Nismo odgovorni za vsebino, varnost, politiko zasebnosti in prakso drugih spletnih mest, tudi če do njih dostopate s povezavami s tega spletnega mesta ali če imate dostop do tega spletnega mesta ali uporabite naše storitve od njih. Priporočamo, da preverite pravilnik vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete, in se prepričajte, da ste zadovoljni s pogoji takšnih pravilnikov, preden posredujete kakršne koli osebne podatke.

Če je naše poslovanje prodano ali združeno ali če prodajamo ali kupujemo katerokoli podjetje ali sredstva, lahko razkrijemo vaše osebne podatke bodočemu prodajalcu ali kupcu takšnega podjetja ali sredstev. Poskrbeli bomo, da bo vsak tak prenos opravljen na varen način.

Če vam ponudimo ali ponudimo storitev, ki jo v našem imenu zagotavlja tretja oseba, bomo morda morali posredovati vaše podatke zanje, da bi lahko opravili storitev. Z uporabo tega spletnega mesta soglašate, da posredujemo vaše podatke tretjim osebam, ki jih pooblastimo za zagotavljanje teh storitev. Prav tako lahko uporabimo tretje osebe za zagotavljanje storitev v našem imenu, ki lahko vključujejo obdelavo (vendar ne uporabo) vaših podatkov, npr. dokončanje delnih naslovov ali dopolnitev informacij, ki jih imamo o vas. V vsakem primeru ne bomo posredovali vaših podatkov nikomur, ki ni prav tako podvržen ustreznim obveznostim glede zasebnosti v naši pogodbi z njimi in ne bomo dovolili tretji osebi, da vaše podatke uporablja za namene trženja brez vašega soglasja.

Drugače ne bomo razkrivali, prodajali ali distribuirali vaših podatkov tretjim osebam brez vašega dovoljenja, razen če to zahtevamo po zakonu ali za pridobitev strokovnega nasveta. Vaše podatke bomo obdržali tako dolgo, kot je to razumno in potrebno, in ne dlje, kot je dovoljeno z zakonom.

KJE HRANIMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

Vaše podatke hranimo na strežniku našega ponudnika internetnih storitev, v našem podjetju za e-pošto, v naših pisarnah in v naših centrih za izpolnjevanje meril izdelkov.

Če na tej spletni strani pustite komentar, se informacije hranijo v našem gostiteljskem podjetju Gorec d.o.o.. Te informacije vključujejo vaše ime, vaš avatar, komentar, čas, ko ste zapustili komentar, in vaš IP naslov.

Za vse Evropejce, ki uporabljajo spletno mesto, se lahko podatki, ki jih zberemo od vas, prenesejo in shranijo na destinacijo zunaj Evropskega gospodarskega prostora (»EGP«). Lahko jo obdeluje tudi osebje, ki deluje zunaj EGP in ki dela za nas ali za enega od naših dobaviteljev ali izvajalcev. Ozemlja zunaj EGP morda nimajo enakovredne pravne zaščite kot tista, ki veljajo v EGP, vendar smo dolžni zagotoviti, da naši dobavitelji in izvajalci, ki se nahajajo zunaj EGP, še naprej sprejemajo vse potrebne ukrepe za zagotovitev, da so vaši podatki v skladu s to politiko. S posredovanjem osebnih podatkov se strinjate s tem prenosom, shranjevanjem ali obdelavo.

Na žalost prenos informacij prek interneta ni popolnoma varen. Čeprav se bomo trudili zaščititi vaše osebne podatke, ne moremo zagotoviti varnosti vaših podatkov, poslanih na naše spletno mesto; vsak prenos je na lastno odgovornost. Ko bomo prejeli vaše podatke, bomo uporabili stroge postopke in varnostne funkcije, da bi preprečili nepooblaščen dostop.

Sledimo strogim varnostnim postopkom, da zagotovimo, da vaši osebni podatki brez vašega dovoljenja ne bodo poškodovani, uničeni ali razkriti tretji osebi in da se prepreči nepooblaščen dostop do njih. Računalniki, ki shranjujejo informacije, se hranijo v varnem objektu z omejenim fizičnim dostopom in uporabljamo varne požarne zidove in druge ukrepe za omejitev elektronskega dostopa. Če sodelujemo s tretjimi osebami, bomo od njih zahtevali, da imajo podobne ukrepe za zaščito vaših podatkov.

VAŠE PRAVICE

Imate pravico do uporabe našega spletnega mesta brez soglasja za trženje in komunikacijske storitve, ki jih nudimo. (Pred zbiranjem vaših podatkov) vas bomo obvestili, če nameravamo uporabiti vaše podatke za te namene ali če nameravamo vaše podatke razkriti tretjim osebam za te namene. Za vaš trenutni status soglasja vedno uporabljamo zadnji predloženi obrazec. Če ste registrirani uporabnik, vendar niste prijavljeni, ko oddate obrazec, ne bomo mogli uporabiti vaših shranjenih nastavitev, zato bo vaša odločitev o soglasju določena glede na obrazec, ki ste ga predložili takrat. Svojo pravico, da preprečite tako obdelavo, lahko uveljavite tako, da označite določena polja na obrazcih, ki jih uporabljamo za zbiranje vaših podatkov. Pravico lahko uveljavite tudi kadarkoli, tako da nas kontaktirate na Matea’s na mateas-matejagrabner.si.

Vaše pravice:

Imate pravico od nas zahtevati, da vaših osebnih podatkov nikdar ne obdelujemo. *

Imate pravico, da nas kadarkoli prosite, da vam razkrijemo, katere podatke smo zbrali.

Imate pravico, da popravite katerekoli podatke, ki jih imamo in so nepopolni ali napačni.

Zakon o varstvu podatkov iz leta 1998 (DPA) in GDPR (v Evropi) vam daje pravico do dostopa do informacij o vas. Vaša pravica do dostopa se lahko izvaja v skladu z DPA in GDPR.

* Če nas prosite, da ne obdelamo vaših podatkov, morate izbrisati vaše podatke, kar se obravnava kot zakonito obravnavanje vaših podatkov. Zato vas s spoštovanjem obveščamo, da je to edina stvar, ki jo moramo narediti.

To besedilo je NEURADNI PREVOD besedila, ki si ga lahko ogledate tukaj.