O affiliate marketingu

V tem članku vam bom na kratko razložila, kaj je affiliate marketing in kakšne so koristi vam prinaša, ko tržite kot priporočiteljica.

Affiliate marketing je postopek zaslužka provizije, s promocijo izdelkov drugih ljudi (oziroma podjetij).

Tvoja naloga je najti zanimiv izdelek in ga promovirati drugim. Tako vsakič pridobiš košček pogače od prodanega izdelka.

Ta vrsta poslovanja osreči tri osebe:

1. TEBE (PRIPOROČILNI MARKETER) – ker zaslužiš provizijo od izdelkov, ki jih prodaš

2. PODJETJE – zaradi tebe ime novo stranko, ki je morda sicer ne bi dosegel

3. KUPCA / POTROŠNIKA – od tebe je slišal o izdelku. Ker proizvod že uporabljaš, si zanesljiv vir informacij.

Kakšne koristi imaš kot affiliate marketer?

1. Affiliate marketer-ju ni potrebno ustvariti (imeti) izdelka!

Ni ti treba vlagati časa in truda, v kreiranje izdelka za prodajo. Tvoja naloga je le, da izbereš izdelke, ki jih prodajaš. Pridobiti moraš partnerske povezave in začneš s poslovanjem. Na tej točki moram poudariti, da je potrebno prodajati izdelke, s katere poznaš. Oziroma še bolje, date izdelke tudi sama uporabljaš ali si jih uporabljala. Če nisi prepričana v izdelek in meniš, da ta ne bo pomagal ljudem, ga NE promoviraj! Moraš verjeti v izdelke, ki jih promoviraš. Pomembna je poštenost.

2. Najlažji online posel

Home Business

Podjetje, čigar izdelek promoviraš, naredi vso trdo delo namesto tebe. Izdeluje izdelke, dobavlja izdelke strankam, obdeluje denarne transakcije, dokonča prodajo itd. Affiliate marketer se mora le osredotočiti na promocijo partnerskih povezav.

3. Lahko začneš brez denarnega vložka

V tvojih rokah je, da se odločiš, kako boš promovirala podjetje. Tako, da lahko začneš poslovati z malo ali celo brez stroškov. Če nimaš denarja za investicije, lahko za začetek svojega poslovanja vedno uporabiš brezplačna orodja. Ampak moraš vedeti, če ne vlagaš, je lahko tvoj napredek pri doseganju dobrih rezultatov počasnejši.

4. Služi denar medtem, ko spiš

Working in a sleep

Ni ti treba ostati na spletu, če želiš ostati v stiku s svojimi strankami. Na spletnem mestu imaš svoje povezave, ki so ljudem na voljo dan in noč. Stranke lahko obiščejo tvojo spletno stran, kadar koli želijo in si ogledajo tvoje povezave. Prav tako lahko kupijo izdelek, če jih zanima. Vse kar morajo storiti je, da kliknejo na povezavo in postopek se začne. Naslednji korak, ko se zbudiš, je da preveriš svoj e-poštni naslov in ugotoviš, kolikšno prodajo si naredila.

Iskren affiliate marketing se najbolje obnese, zato te pozivam, da tudi ti tako delaš.

*Ta članek vsebuje affiliate povezave. Če klikneš na kakšno od mojih affiliate povezav in opraviš nakup, lahko prejmem provizijo, ki se sklicuje nate. To tebi ne prinaša nobenih dodatnih stroškov. Morda boš deležna celo kakšne ugodnosti.

UŽIVAJ!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.