Narastek iz prosene kaše

Sestavine za 4 osebe:

  • 750 ml mleka
  • 180 g prosene kaše (lahko tudi riž)
  • 70 g zmehčanega masla
  • 3 jajca
  • Naribana lupinica 1 bio limone
  • 200 g skute
  • 100 g sladkorja
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja z burbonsko vanilijo
  • Ščepec soli
  • 1 čajna žlička cimeta

Priprava:

Maslo postavimo na sobno temperaturo, da se zmehča.

Mleko damo na ogenj, ga posolimo in počakamo, da zavre. V vrelo mleko stresemo proseno kašo, ki jo kuhamo 20 minut. Večkrat premešamo.

Kuhano proseno kašo ohladimo. Da bo hitreje hladna, jo večkrat premešamo.

Jajca razdelimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg.

V posodo za mešanje damo maslo, ki ga penasto umešamo. Postopoma mu dodajamo rumenjake in sladkor. Vmešamo še limonino lupinico, cimet in vanilijev sladkor. Vse dobro premešamo.

Zmesi dodamo še skuto, jo dobro vmešamo, nakar dodamo še proseno kašo, ki jo prav tako dobro vmešamo.

Masi dodamo še sneg, ki ga pazljivo vmešamo. Pekač premažemo z maslom in vanj vlijemo maso.

Pečemo na 190°C 50-60 minut, tako, da postane narastek zlato-rumeno zapečen.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Sign up to our newsletter!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.