Jed lahko pripravimo takrat, ko imamo na zalogi trdo kuhana jajca (na primer ob veliki noči, ko imamo obilico pirhov) ali enostavno takrat, ko si jih zaželimo.
Potrebujemo:
- 4 jajca
- 2 rezini toasta ali starejšega kruha
- 4 žlice mleka
- 1 čebulo
- 1 žlico olja
- 1 zavitek provansalskih zelišč (lahko tudi mediteranskih)
- 400 g mletega mesa
- Poper
- Maščobo za cvrtje
Priprava:
Najprej trdo skuhamo jajca (najmanj 8 minut) ali uporabimo pirhe.
Toast nadrobimo v skledo in ga pokapamo z mlekom. Čebulo olupimo, jo drobno sesekljamo, ter spražimo na vročem olju. Proti koncu, dodamo še zelišča.
V skledo, kjer smo namočili kruh, dodamo čebulo in ostale sestavine, ter dobro premešamo.
V vroči maščobi zlato-rjavo zapečemo jajca z mletim mesom.
Maso razdelimo na štiri enake dele in z njimi obložimo jajca.
Ponudimo jih s pire krompirjem, lahko tudi s pečenim krompirjem in z veliko skledo solate.
