Škotska jajca

Škotska jajca so čudovita jed, ki jo lahko pripravimo takrat, ko imamo na zalogi trdo kuhana jajca (na primer ob veliki noči, ko imamo obilico pirhov) ali enostavno takrat, ko si jih zaželimo. Priprava je enostavna, rezultat pa izjemno okusen. S Škotskimi jajci boste zagotovo navdušili svoje brbončice in pričarali pridih tradicionalne kulinarike kar doma. Poskusite to okusno jed in razvajajte svoje najbližje.

Potrebujemo:

  • 4 jajca
  • 2 rezini toasta ali starejšega kruha
  • 4 žlice mleka
  • 1 čebulo
  • 1 žlico olja
  • 1 zavitek provansalskih zelišč (lahko tudi mediteranskih)
  • 400 g mletega mesa
  • Poper
  • Maščobo za cvrtje

Priprava:

Najprej trdo skuhamo jajca (najmanj 8 minut) ali uporabimo pirhe. 

Toast nadrobimo v skledo in ga pokapamo z mlekom. Čebulo olupimo, jo drobno sesekljamo, ter spražimo na vročem olju. Proti koncu, dodamo še zelišča. 

V skledo, kjer smo namočili kruh, dodamo čebulo in ostale sestavine, ter dobro premešamo. 

V vroči maščobi zlato-rjavo zapečemo jajca z mletim mesom.

Maso razdelimo na štiri enake dele in z njimi obložimo jajca.

Ponudimo jih s pire krompirjem, lahko tudi s pečenim krompirjem in z veliko skledo solate.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.