Škotska jajca

Jed lahko pripravimo takrat, ko imamo na zalogi trdo kuhana jajca (na primer ob veliki noči, ko imamo obilico pirhov) ali enostavno takrat, ko si jih zaželimo.

Potrebujemo:

  • 4 jajca
  • 2 rezini toasta ali starejšega kruha
  • 4 žlice mleka
  • 1 čebulo
  • 1 žlico olja
  • 1 zavitek provansalskih zelišč (lahko tudi mediteranskih)
  • 400 g mletega mesa
  • Poper
  • Maščobo za cvrtje

Priprava:

Najprej trdo skuhamo jajca (najmanj 8 minut) ali uporabimo pirhe. 

Toast nadrobimo v skledo in ga pokapamo z mlekom. Čebulo olupimo, jo drobno sesekljamo, ter spražimo na vročem olju. Proti koncu, dodamo še zelišča. 

V skledo, kjer smo namočili kruh, dodamo čebulo in ostale sestavine, ter dobro premešamo. 

V vroči maščobi zlato-rjavo zapečemo jajca z mletim mesom.

Maso razdelimo na štiri enake dele in z njimi obložimo jajca.

Ponudimo jih s pire krompirjem, lahko tudi s pečenim krompirjem in z veliko skledo solate.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Sign up to our newsletter!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.