Pot na svobodo

The Way To Freedom

Povzetek prejšnjega bloga

Pozimi, pred nekaj leti, sem dopila odpoved delovnega razmerja. Vzrok je bila moja bolniška odsotnost (nega). V podjetju je bilo slabo okolje, zato sem se ves čas počutila nelagodno.

V tem blogu, vam bom zaupala kakšni so bili moji koraki, da bom dosegla finančno svobodo.

Trenutek resnice

Takrat, ko mi je šefica povedala, da zame ni prihodnosti v firmi, sem bila šokirana, a stabilna. Nisem želela pokazati svoje šibkosti. Reagirala sem z naslednjimi besedami: “Hvala za priložnost, ki mi jo dajete, da najdem novo pot.”

Resnica je, da sem bila na nek način celo srečna. Še preden je prišel ta dan, sem vedela, da zame ni prihodnosti v takratni firmi. Želela sem namreč več. Za svoje življenje in za svojo kariero. Tam sem obtičala na istem mestu, v tisti pisarni, v neprijaznem okolju. V službi, ki me je dušila. Ta odpustitev je bila samo pika na črki i, za nov začetek. Napočil je čas za akcijo. Čas, da zapustim cono udobja in naredim nekaj zase.

Spoznanje svobode

Kar sem najprej naredila je to, da sem šla na masažo. Spoznala sem, da je skrajni čas, da naredim nekaj zase. Za svoje telo, za mojo dušo. To vse sem dolga leta ignorirala. Zelo dolgo že nisem storila ničesar zase. Tistega dne sem spoznala, da sem oseba, ki jo je treba spoštljivo obravnavati, z njo dobro ravnati in da jo moram razvajati. Ko sem prišla domov, sem sedela v tišini. Bila sem vesela. Vedela sem, da bom s svojim življenjem naredila nekaj dobrega.

Prvi koraki

Usedla sem se za račinalnik. Začela sem z učenjem in raziskovanjem različnih možnosti, kako delati od doma. Obiskovala sem različne seminarje, prireditve. Tam sem srečala mnogo ljudi, ki so mi dali različna zanja. Spoznala sem tudi, kako si lahko pomagam izboljšati samo sebe.

V poslovnem svetovalnem centru, sem dobila vpogled v to, kako lahko zaposlim samo sebe. Katere možnosti obstajajo.

V tem času sem se naučila veliko več, kot v zadnjih letih na delovnem mestu. Po končanem faksu namreč nisem imela nobenih dodatnih izobraževanj. Tako sem sedaj vsa nova znanja srkala vase.

Udeležil sem se tudi tečaja, imenovanega Praktični nasveti najboljših prodajalcev na svetu. Na tej delavnici sem doživela, kako je biti izpostavljen. Morala sem nastopiti na odru. V telesu sem čutila veliko adrenalina. Zame je bil to velik korak.

Svoje znanje sem nadgradila še na tečaju za nepremičninskega agenta. Izpita še nisem naredila, ker sem zanosila in sem postavila na prvo mesto dojenčka in družino.

Kaj je vse to skupaj pomenilo za mojo družino?

Ker sem bila doma, sem bila lahko prisotna, ker smo opremljali stanovanje. Lahko sem imela pod nadzorom vsa dela, ki so potekala v hiši. Uredila sem lahko vse formalnosti, potrebne, da je projekt nemoteno tekel.

Končno sem imela čas za svojo družino. Poleti sta bila lahko otroka doma. Imeli smo najboljše počitnice. Ker jima ni bilo treba iti v vrtec, smo bili lahko skoraj celo poletje na morju. Bili smo povsod, kjer smo želeli biti. Počeli smo vse zabavne stvari, ki smo si jih zamislili.

Občutila sem okus svobode. Bilo je neverjetno. Spoznala sem, da hočem življenje, kjer sem lahko sama svoja šefica. Šefica svojega življenja, šefica svojega podjetja, samega sebe. Da lahko delam kar želim in ko meni to najbolj ustreza. Da si lahko razporejam svoj čas, da ga imam dovolj za posel, za družino in zase.

undefined

Kaj pa ti?

Ko poskrbiš za vsakodnevne obveznosti svoje družine, si vzameš čas zase?

Napiši mi spodaj v komentar.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.