Omega Juicer in ohranjanje zdravja s svežimi sokovi

Zima je že tu. Pozimi, ko nam primanjkuje svežega sadja in zelenjave, prepogosto posežemo po težki hrani. Sedaj, ko smo v veselem decembru, ko se vrstijo takšne in drugačne pojedine, svoje telo še dodatno obremenjujemo. Poleg nezdrave prehrane, premalo vadbe in svežega zraka, smo pogosto pod stresom. Zato je potrebno, da se vzamemo roke. Naredimo nekaj koristnega zase, za svojo družino. Pomagajmo telesom sebe in svojih najdražjih, da se razstrupijo. Tega se lahko lotimo s pitjem sokov, ki jih pripravimo z Omega Juicerjem.

Kaj je razstrupljanje?

Fruits and vegetablesRazstrupljanje je odstranjevanje uskladiščenih škodljivih snovi iz telesa. Te so se sčasoma nalagale na različne organe. Hrana, ki se zadržuje v črevesju daljši čas, zaradi nepopolne prebave, začne gniti in spuščati toksine v krvni obtok. Mnoge škodljive snovi se sicer naravno izločijo iz telesa, nekatere pa se odstranijo počasi ali v manjšem obsegu. Samo telo se razstruplja z jetri, ledvicami, pljuči, črevesjem, kožo, limfnim sistemom in maščobo. 75% snovi, ki jih pojemo, se prečistijo skozi jetra. Encimi nevtralizirajo škodljive toksine. Nato jih pošljejo v ledvice in črevo, od koder naravno potujejo iz telesa. V primerih, ko je prišlo do prevelikega števila toksinov v jetrih, le-ti preidejo v maščobne usedline, kjer se “arhivirajo”. Drugi toksini se začnejo kopičiti v ledvicah in črevesju, kasneje tudi v pljučih in na koži.

Od kod prihajajo toksini in kako se jim lahko izognemo?

 • Vrabci na vejah že čivkajo, kako škoduje alkohol našim možganskim celicam. Tudi drugim organom ni ravno prijazen. Je veliko breme jetrom.
 • Tudi nikotin je telesu velik sovražnik. Skupaj z njim se v cigaretah nahajajo druge snovi, ki povečujejo možnost nastanka raka.
 • Kofein pomaga pri proizvodnji prekomernega kortizola.
 • Poskrbimo, da zaužijemo naravno pridelano, biološko hrano. Hrana s pesticidi, insekticidi in fungicidi povzroča utrujenost, alergije, vnetja in različne druge hude bolezni.
 • Druge kemične snovi lahko najdete tudi v hrani, kozmetiki in gospodinjskih izdelkih. Kot na primer hormone, težke kovine, živo srebro itd. Ti prispevajo k degenerativni poškodbi celic, ker tvorijo proste radikale, ki poskrbijo za številne bolezni.
 • Izogibajte nasičenih maščob, sladkorja in gensko spremenjenih organizmov. Ti prispevajo k slabšemu delovanju imunskega sistema. Prav tako spodbujajo nastanek prostih radikalov in omogočajo kopičenje maščevja, kar vodi do ponavljajočih se bolezni.
 • Upoštevati moramo, da nam ni treba uporabljati antibiotikov, razen če je to potrebno. V primeru, da smo morali poseči po antibiotikih, poskrbimo, da vnesemo v svoje črevesje dobre bakterije z uporabo probiotikov.

Kaj lahko storimo, da se znebimo toksinov?

JuicesV vsakem primeru se trudimo izogniti snovem iz prejšnjega odstavka. Poskrbimo za naravno, zdravo prehranjevanje. Svoje telo okrepimo s sveže stisnjenimi sokovi, ki vsebujejo velik del zelene zelenjave (S sokovnikom sočimo npr. naslednjo kombinacijo: korenje, špinača, nekaj kapljic limoninega soka, šopek peteršilja, listi zelene in kos svežega ingverja). Tako telo očistimo od znotraj in s tem poskrbimo za lepoto telesa od zunaj. Privoščimo si dovolj počitka.

Začnite zeleno

Mnogi ljudje naredijo radikalne spremembe, tako, da so nekaj dni le na zelenjavnih sokovih. Potem počasi začnejo z gosto hrano. Da ne bomo tako drastične, poskušajmo postopoma odstraniti živila, ki so najbolj škodljiva našemu zdravju. Sem sodijo tudi mleko in mlečni izdelki, meso in proizvodi iz posušenega mesa, rafinirani sladkor in živila z velikimi količinami olja in živalskih maščob. V takšni razstrupljevalni prehrani, je dobrodošlo veliko zelenja. To pomeni, da bi se morali v jutranjih zelenih smutijih pojaviti špinača, koprive (nanje bo treba sicer še malo počakati) in druga zelena zelenjava.

Odlična kombinacija je sok zelene in peteršilja z jabolki. Za malico je odlična velika skleda zelene solate z  zelenimi dodatki. To so lahko ječmenova trava, pšenična trava, kolera ali spirulina.

Razstrupljanje stimulirajo tudi zelišča, ki vsebujejo veliko klorofila. Vsebujejo tudi veliko mineralov in vitaminov, ki zagotavljajo dobro počutje in optimalno delovanje telesa. Med uživanjem sokov in smutijev, si privoščimo tudi čas zase, za zmerno gibanje v naravi, na svežem zraku.

Za najboljše učinke detoksifikacijske diete, se lahko obrnemo na strokovnjaka, ki mu zaupamo in nam lahko pomaga z nasveti in primeri menijev. Odličen pomočnik pri tem procesu je tudi paket C9, kjer najdemo nasvete za vadbo in prehrano (dnevni meniji).  Paket lahko kupite na spodnji povezavi:

Vso zelenje, kateremu daje klorofil svojo barvo, ima detoksifikacijske učinke. Zelena zelenjava mora postati konstanta v naših skledah, krožnikih in kozarcih.

Green Juice

Učinki rednega pitja sokov

Redno uživanje sadnih sokov iz ekološkega sadja in zelenjave, nam pomaga ohranjati zdravje in dobro počutje. To je tudi dodaten zaščitni ukrep za preprečevanje bolezni. Najhitrejši način prenosa hranil v krvni in limfni sistem, predstavlja pitje svežih ekoloških sokov. Ti hranijo celice in ohranjajo telesno zdravje. Sokovi iz sadja in zelenjave nas oskrbujejo z minerali, vitamini in encimi. Precej hitreje prehajajo v kri, kot če jih zaužijemo cele. S sokovi poživimo telo in dvignemo energijo. Ob tem se začne tudi postopek čiščenja in razstrupljanja. Telo se znebi odpadnih snovi in toksinov.

Kaj potrebujemo za pripravo čudovitih sokov?

Moj najljubši pomočnik za pripravo sokov je Omega Juicer. V naši kuhinji dnevno pripravljamo sokove. Sočenje sadja in zelenjave je idealna rešitev, kadar otroci ne želijo jesti tovrstne hrane. Zato ga stisnem tukaj je …. polna doza vitaminov in mineralov.

Omega Juicer je vrhunski sokovnik. Narejen je iz vrtljivega “svedra”, ki pri nizki hitrosti zdrobi sadje, zelenjavo …. in je pri tem ne segreva. Tako ohrani večino hranil v soku. Za razliko od tradicionalnih sokovnikov, ki plodove meljejo ali strgajo, jih Omega Juicer stisne. S stiskanjem ohranijo dragoceni vitamini, encimi in minerali. Pri standardnih sokovnikih se pri obdelavi sadja ali zelenjave sok segreje, zaradi trenja in hitrosti. Sok iz Omega Juicerja priteče z nespremenjeno temperaturo.

Z Omega Juicer-jem lahko stisnemo:

 •  sadje,
 • zelenjavo,
 • travo,
 • stročnice,
 • oreščke, itd.

Z Omega Juicer-jem lahko:

 • naredimo rezance,
 • zmeljemo kavo,
 • pripravi maslo,
 • pripravimo kreme iz orehov,
 • naredimo sladice iz zamrznjenega sadja
 • in veliko več.

Uporaba

Sokovnik Omega je enostaven za uporabo. Razstavljene dele preprosto zložimo skupaj in umijemo plodove, ki jih bomo stiskali. Večje kose narežemo, da bodo šli skozi ustje aparata. Lahko začnemo s pripravo najljubšega soka.

Ko končamo s stiskanjem, je pomembno, da ga takoj speremo. Zato, da se ostanki stisnjene hrane, ne zasušijo, ker jih je potem težje očistiti. Ob vsakem čiščenju lahko uporabite tudi priloženo krtačko.

Če ste na tesnem s časom in ne utegnete sprati delov sokovnika, je najboljše, da jih namočite v vodo in jih očistite, ko se vrnete domov.

Ne priporočam uporabe pomivalnega stroja, ker se lahko materiali poškodujejo.

Recept

Pa pojdimo na delo. Tule je recept za “detox” sok:

Green Juice made with Omega JuicerPotrebujemo:

* 4 jabolka

* 1 šop stebelne zelene (bogata je z minerali, ki imajo razstrupljevalne moči)

* 1 manjša pest peteršilja ali koriandra (spodbuja izločanje odpadnih snovi in težkih kovin)

Pripirava:

Stisnimo sestavine in dodajmo čajno žličko spiruline ali klorele v prahu, za dodatni, še boljši učinek razstrupljanja.

Moj pregled (kritika)

Omega Juicer, je izvrsten sokovnik. Edina šibka točka je njegova cena. Vendar zagotavljam, da je vreden te cene. Odvisno od modela, ki si ga boste izbrale, imajo sokovniki Omega garancijo na motorju od 1 do 5 let ali celo od 10 do 15 let.

Tebi in tvoji družini želim, da uživate ob uporabi sokovnika in pitju izvrstnih sokov. Na zdravje!

Signature

Ta članek vsebuje affiliate povezave. Če klikneš na kakšno od mojih affiliate povezav in opraviš nakup, lahko prejmem provizijo, ki se sklicuje nate. To tebi ne prinaša nobenih dodatnih stroškov. Morda boš deležna celo kakšne ugodnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.