Kako nastaviti možgane na uspeh?

Upravljanje možganov

Včasih imaš pred seboj kakšno nalogo, ki se ti ne zdi, da bi jo takoj opravila. Morda zato, ker ni nekaj avtomatiziranega. Ker takšna opravila pač opravimo sproti, ker jih moramo. Ta naloga, ki se ti je ne da lotiti, se ti pa lahko vleče v nedogled. “Saj bom že.” Pa zopet prestaviš in prestavljaš, dokler se ne začneš spotikati vanjo ali pa ti trka od zadaj po rami. “Ali bi se že lotila?”

Včasih je potrebno, da se usedeš in se “pogovoriš” sama s sabo. Le vzemi se v roke. To, da nenehno prestavljaš, ne bo pripeljalo nikamor. Na koncu koncev pride le slaba volja in odpor: “Oh, zdaj MORAM to že res narediti.”

Zakaj sem naredila tak uvod?

Ker so za vsako našo odločitev “krivi” možgani. Ker je za vsak naš korak, za našo odločitev, kriva naravnanost možganov. Če se naravnam na to, da bom nekaj storila, ker se bom potem dobro počutila, bom dosegla, da bo naloga opravljena in na koncu koncev bom zadovoljna. Zadovoljna, ker sem opravila nalogo in opravila sem jo odlično.

So tvoji možgani naravnani na uspeh?

Kaj mislim s tem? Vprašaj se, če si sposobna doseči cilje, ki si si jih zastavila. Ti uspe prepričati možgane, da delajo za tvoj uspeh?

Si mogoče ljubiteljica smučanja? Si opazila smučarke ali pa smučarje, tiste, ki čakajo za startno hišico na svoj nastop? Kaj delajo? Eni se ogrevajo, eni se nekaj prestopajo, ampak najuspešnejši se poglobijo v svojih mislih na potek proge. V svoji glavi presmuča celo progo, si postavi cilj, ki ga bo dosegla. Vidiš kako vijuga med količki pred startno hišico? In jaaaa. Pripeljala je zmagoslavno  skozi cilj.

Možgani in “mindset”

Success & Brain

Človeški možgani so glavni organ človeškega centralnega živčnega sistema. Je organ mehkega živčnega tkiva, ki je vgnezden v lobanjah vretenčarjev. Deluje kot koordinacijski center čutenja ter intelektualne in živčne dejavnosti.

Fascinantno je, kaj lahko naši možgani naredijo nam in za nas. Na primer, poglej zavest in podzavest.

Funkcije

Neprestano razmišljamo. Naši možgani delujejo nenehoma. Venomer razmišljamo o nečem, o vsakdanjih izzivih, o tem, kaj bomo delali v službi, kaj bomo naredili, ko bomo prišli domov, o naši družini, o naših dolžnostih, o hobijih, o knjigah, ki jih beremo, itd. Medtem naredijo možgani vsa dela, ki jih zahteva telo. Medtem, ko razmišljam, pomivam posodo. Možgani upravljajo naše telo, premikajo roke, noge itd. Ta organ je glavna pisarna (procesor) našega telesa.

Podzavet

Tu je tudi naša podzavest, nezavedno. To so misli, dogodki, globoko v nas. Shranilismo jih v preteklosti in nimamo nadzora nad njimi. Lahko so besede, stavki, ki so nam jih “vcepili” naši starši, vzgojitelji ali drugi ljudje. To so stvari, ki smo se jih naučili v rani mladosti. V podzavest potisnemo tekom življenja mnogo stvari, ki jih nismo želeli predelati. V tistem trenutku nam to ni bilo všeč. Lahko je bil tudi kakšen neprijeten dogodek, ki smo ga potisnili globoko, da ne bi razmišljali o njem.

Programiranje

Svoje možgane lahko sprogramiramo, da mislijo pozitivno. Naravnamo jih na frekvenco, da smo srečni, da privlačimo vesolje, da nam pomaga. Zelo pogosto se ne zavedamo, kaj nam lahko prinesejo naše misli. Na tej točki v svoje življenje prinašamo srečo ali žalost, dobro počutje ali revščino itd. Torej je pomembno, da se zavedaš: Vedno misli POZITIVNO! Pozitivne misli ti prinašajo pozitivne rezultate.

“Jaz sem mojster svojih misli.” Odloči se, da bodo tvoje misli vedno pozitivne. Istočasno povej vesolju, da so tvoje POZITIVNE misli MOČNE, vse negativne misli, ki se lahko pojavijo, so SLABE.

Kako izuriti možgane za odlične rezultate?

training brain

Obstajajo tri stvari, ki bodo spremenile tvoje življenje:

  1. Tvoj um počne to, kar misli, da si želiš.
  2. Slike v možganih, zaznavanje stvari in besed, s katerimi sama govoriš.
  3. Tvoj um ima rad znano, ne mara neznanega.

Navodila

Ko rečeš svojim mislim, da nečesa ne želiš narediti, bodo možgani poskrbeli, da tega res ne boš storila. Kot primer lahko vzameva, da si res ne želiš na sestanek z nekom, ki ti na primer ni ravno najbolj všeč. Nimaš opravičila, da se ne bi udeležila sestanka. Možgani pa vendarle poskrbijo, da te rešijo te zagate. Kako poskrbijo? Zboliš…

Toda, ko rečeš na primer, da želiš, da tvoje podjetje raste, da želite doseči uspeh, te bo tvoj um podpiral. Umu moraš povedati točno to, kar želiš, kaj hočeš. Navodila morajo biti jasna.

Umu moraš povedati močne, pozitivne stvari, ki ti bodo pomagale nadaljevati.

Želim slišati, da sem dobra oseba, da sem ljubljena, lepa, pametna, sposobna itd. Nikoli se ne kritiziraj!

Citat

“Na tem planetu obstaja ena velika resnica: kdorkoli ste, ali karkoli že počnete, ko resnično želite nekaj, je to zato, ker ta želja izvira iz duše vesolja…. Duša sveta se hrani z ljubeznijo. Ko želite nekaj, vam pomaga celotno vesolje, da to dosežete.”    – Paulo Coelho

Vabim te, da naravnaš svojo miselnost na POZITIVNO.

Mateja Grabner

* Ta članek vsebuje affiliate povezave. Če klikneš na kakšno od mojih affiliate povezav in opraviš nakup, lahko prejmem provizijo, ki se sklicuje nate. To tebi ne prinaša nobenih dodatnih stroškov. Morda boš deležna celo kakšne ugodnosti.

Povabilo na The Brain-A-Thon

Reklamno obvestilo

“Si se kdaj spraševala, zakaj lahko nekateri ljudje dosežejo neverjetne uspehe v svojem življenju… med tem, ko se ostali s težavo prebijajo skozi življenje in nikoli ne pridejo niti blizu uspeha?

Zadnje raziskave na področju delovanja možganov so pokazale, da je finančni uspeh definiran s tem, kaj se dogaja v tvojih možganih.

Zaslužiti več denarja in uresničiti svoje cilje, je dejansko stranski proizvod, ki pride po tem, ko nadgradiš »programsko opremo« svojih možganov.

Ko nadgradiš svoje možgane… postane veliko lažje nadgraditi svoj dohodek.

Sama težko narediš to. Še posebej, če ne veš, kako dostopati do implicitnega spominskega sistema in drugih ključnih področij, ki so odgovorna za tvojo lastno vrednost … in centra za strah, ki te ustavi na poti, ko nastaviš cilj, ki je večji od tistega, ki si ga dosegla v preteklosti.

Zaradi tega se je John Assaraf odločil, da bo združil 7 najboljših svetovnih strokovnjakov za znanost o možganih in uspehu,ter zorganiziral neverjeten dogodek, imenovan…

The Brain-A-Thon

Ta brezplačna spletna izobraževalna prireditev te bo naučila več o gradnji bogastva v enem dnevu, kot si se naučila v vsem svojem življenju in nima nič skupnega s spretnostjo pridobivanja denarja.

Končno boš lahko izbrisala vsa omejevalna prepričanja, neželene čustvene vzorce in slabe duševne navade iz tvijh možganov, ki so te zadržale od zaslužka, ki si zaslužiš.

Spoznala boš, kako nadgraditi in namestiti nova prepričanja in boljšo možgansko “programsko opremo”, ki ti lahko pomaga doseči vse tvoje osebne in finančne cilje.

Klikni spodnji gumb, da rezerviraš svoj sedež za to odlično, brezplačno spletno usposabljanje:

Klikni tukaj, da se prijaviš na “The Brain-A-Thon””

Preberite še ta, odličen članek:

https://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/v-nasi-glavi-je-nekdo-ki-ga-ne-poznamo.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.