Moji poklici

Čas, ko sem spoznala…

undefined

Kot mama, žena in ženska, ki prebijem cele dneve doma, moram reči, da je moje življenje polno dogodkov, vsakodnevnih izzivov, poklicev. Na enem od mojih izobraževalnih seminarjev za LinkedIn je predavateljica rekla, da v svojem profilu ne smete napisati, da ste brezposelni, če je temu tako. Najverjetneje ne sedite ves dan in ne delate ničesar. In danes, ko sem kuhala, sem spoznala, da sem res multi-strokovna ženska. Poglejmo, kaj so moji poklici.

Mama, žena, varuška

Zjutraj, ko se zbudim, sem samo mama in žena. Pomagam svojim družinskim članom, da se pripravijo na šolo, vrtec in delo.

Potem se začne moj delovni dan. Sprva sem varuška za svojega najmlajšega otroka. Z njim imam dosti dela, najprej ga preoblečem, previjem plenice, ga nahranim. Nato se igrava, greva na sprehod po mestu. Ko se utrudi, gre spat. Če imam srečo, spi dve uri. Medtem hitim, da naredim vse, kar ne morem storiti, ko je buden. To je tudi čas za moje druge poklice. : D

Čistilka, kuharica, učiteljica …. sodnica

undefined

Veliko časa mi vzame delo čistilke. Saj trije majhni otroci poskrbijo za obilico nereda. Pralna perila je nikoli končana zgodba. Umazana posoda, miza, ki je nihče ne pospravi za sabo. Potem so na mizi zasušeni madeži politega čokolina, ki ga nisem uspela takoj pobrisati. Seveda je nekdo polil po tleh sok, in mami briši.

Potem sem kuharica. Poleg dnevnih obrokov, pripravim tudi shranke za zimo (marmelade, kompoti, kisle kumarice in še kaj). Sem pek(arica), pečem piškotke, pecivo, torte ipd. Otrokom sem tudi učiteljica, medicinska sestra. Negujem jih, ko so bolni ali poškodovani. Vsakič se najde kakšna praska, ko kdo pade pri teku, ali s kolesa. Včasih me potrebujejo kot svetovalko, psihologinjo, mediatorko, odvetnico in celo sodnico.

Vrtnarka, hišnica, fotografinja, ….

Popoldan, ko lahko kdo popazi na moje potomce, postanem vrtnarka na našem domačem vrtu. Po navadi mi kdo od otrok priskoči na pomoč. V igro se vrne vloga učiteljice. Radi mi priskočijo na pomoč, ko sem v vlogi hišnice. Veš, da je zabijanje žebljev velika zabava. Seveda je potrebno vedno arhivirati dogodke, tako postanem fotografinja.

Ko ima kdo rojstni dan, se prelevim v organizatorko zabave. Na tej točki sem več-opravilna. Moje naloge so v vlogi kuharice, fotografinje, animatorke, pekarice, natakarice. Bila bi nepravična, če ne bi rekla, da mož ne priskoči na pomoč. Postane moj asistent. : D

Ekonomske vode

undefined

Včasih sem tajnica, vodja in ekonomistka. V tem kontekstu sem pogosto nabavni referent. Ko gredo moji otroci spat in sladko sanjajo, se začne moj posel. Postanem podjetnica. Pripravljam svoje dokumente, pišem bloge, stopim v stik s svojimi strankami za izdelke iz aloe vere.

Sem tudi študentka. Preučujem različne strategije dela na spletu. Raziskujem knjige različnih avtorjev kot so Lisa Nichols, T. Harv Eker, Eric Worre, Dale Carnegie itd. Moja najljubši študij, je študij za mojo dušo in telo – Tai-Chi Chuan.

Menim, da bi morala biti že milijonar.. : D Kaj misliš? Ali imaš tudi ti toliko poklicev? Kateri so? Zapiši v komentar.

2 thoughts on “Moji poklici

 1. Pozdravljena Mateja.
  Zanimivo, kako sem se tudi jaz našla skoraj v vseh poklicih.
  Poleg tega, da hodim tudi na delo z doma, kjer sem odsotna skoraj cel dan – 10 ur ali včasih še več.
  Želim si tudi jaz, da bi vsaj malo ustavila čas in tempo, predvsem pa si želim več časa početi stvari, ki me veselijo.
  Razmišljam tudi o dodatnem delu, delu na domu, svojem podjetju,….
  Potrebovala bi kakšen konstruktiven nasvet in zelo bom hvaležna za vsak nasvet oz. odgovor.
  Hvala in lep pozdrav,
  Dominika

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.