Mami doma

Tvoja mala sreča

Ko se ti rodi otrok, se ti spremeni ves svet. Ko prvič vidiš to malo štručko, je tvoj svet le-ta. Ta majhen, lep, nemočen dojenček je vse, kar imaš v mislih. Želiš si, da bi imela ves čas le zanj. Hočeš mu dati vse najboljše. Poskrbiš za njega, ga neguješ, menjaš plenice, mu bereš, ga pelješ na spreho. Skratka, uživaš v lepotah materinstva.

Nazaj na delo

Nato pride dan, ko se mora mama vrniti na delo. Zgodi se, da otrok ob uvajanju v vrtec zelo hitro zboli.  Malček v vrtcu, kjer vse prepleza, poliže vse igrače. Te igrače potujejo od enega do drugega. Seveda, vsak otrok pusti svoje bacile na njih. Iz lastnih izkušenj vam povem, ko imate otroke v vrtcu, zbirajo vse možne bolezni.

Zaposlene mame imajo pogosto težave, ker morajo skrbeti za svojega bolnega otroka. Istočasno mora biti namreč na svojem delovnem mestu. Če mame nimajo te sreče, da jim lahko nekdo priskoči na pomoč (starše starši, varuške), imajo lahko velike težave z delodajalcem.

Ko je otrok bolan, ne potrebuje nikogar drugega kot svojo mamo ali očeta. Starši poznajo otroka najboljše. Malček svojim staršem tudi najbolj zaupa in se nanje zanese.

Več sreče

Sreča raste s številom otrok. Poveča pa se tudi število skrbi. Na primer, kako jim pomagati, ko so se znajdejo v kakšnih težavah, ko so poškodovani, ko so bolni, itd. Moramo jim biti v oporo, ko nas potrebujejo. Sploh dokler so majhni, jim moramo biti vedno na voljo.

Seveda se z njimi tudi sicer radi družimo. Skupaj se igramo, gremo v naravo, na kolo, na sprehod. Kasneje jim pogamo pri učenju. Z njimi obiščemo muzeje, razstave. Gremo v kino, peljemo jih na dejavnoti, katere si izberejo in se zabavamo.

Posel od doma

undefined

Ker želim biti na voljo svojim otrokom, kadar me potrebujejo, sem začela z delom na internetu. Tako si lahko sama razporejam čas in delam, ko mi to najbolj ustreza. Če želim, lahko svoje delo odnesem kamorkoli s sabo. Pišem lahko kjerkoli želim. Edini pogoj je internetna povezava.

In ti?

Sporoči mi, kako voziš med svojimi dolžnostmi? Ali imaš na svojem delovnem mestu težave, ko zboli tvoj otrok? Seveda ob predpostavki, da ne moreš dobiti varstva zanj. Ali imaš perfektno službo, kjer ti stojijo ob strani, ko moraš poskrbeti za svojo družino?

Želim ti čudovit dan in lepo preživi svoj čas z družino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.