Zdrava priprava kosil z ActiFry-em

Se vam zgodi, da morate kdaj na hitro pripraviti kosilo? Ste na tesnem s časom, radi bi pa pripravili nekaj zdravega?

Pri nas imamo zelo radi krompir. Seveda bi otroci najraje jedli pomfri. Ker pa vemo, da so ocvrta živila precej škodljiva, se temu upiram. Da zadovoljim lačne želodčke, pripravim krompir v Tefalovem Acti Fry-u. Krompir se tako lepo speče z minimalno količino olja. Na topel, suh zrak.

Da se približamo potrebam naših teles, ponudim poleg krompirja še piščančje zrezke in veliko skledo solate.

Vas zanima kaj je ActiFry?

ActiFry je pravzaprav cvrtnik, ki potrebuje le 3% maščobe, da pripravi odlično, zdravo jed. Se pravi, da za 1 kg živil, potrebujete le 1 žličko olja (priložena merica). Odstranljiva, kakovostna posoda je narejena iz keramike. Enostavno se jo očisti. Keramika preprečuje, da bi se živila prijela na samo posodo.

Posoda, ki je nameščena v notranjosti cvrtnika, omogoča pripravo 1 kg živil. Se pravi, da zadostuje za pripravo obroka, za družino, ki ima do 4 člane. Nas je 5 in se, zaeknkrat, še vsi lepo najemo. 😃 Obstajajo tudi 1,5 l posode in take, kjer je poleg posode še dodaten nastavek za meso. Tako, da lahko istočasno pripravljate 2 jedi. Več v nadaljevanju.

Ker smo mame vedno v pogonu, nas razvaja tudi lopatica, v notranjosti posode, ki med kuhanjem pridno meša jed. Tako nam med pripravo hrane ni potrebno odpirati cvrtnika in mešati. Lahko se posvetimo drugim opravilom. Medtem se bo hrana enakomerno zapekla.

Na LCD zaslonu lahko spremljate koliko časa vas še loči do kosila.

Tefal ActiFry

ActiFry ni namenjen le pečenju krompirja. V njem lahko pripravljate tudi druge jedi. Spečete lahko okusno zelenjavo, meso, pripravite lahko tudi sladice, omake in še kaj. Jaz sem v njem pekla že tudi kostanj. Vendar morate paziti, da ga ne daste preveč, da se ne poškoduje lopatica. PREVIDNO!!!

Sama pečem v njem tudi meso. Za peko mesa uporabim posebno mrežico, ki se vstavi v posodo, na mesto lopatice. Če uporabljate to mrežico, priporočam, da po mesu nakapate nekaj kapljic olja, da se meso preveč ne izsuši. Ko je pečenje nekje na polovici, obrnem zrezke, da se enakomerno zapečejo z obeh strani.

Uporaba ActiFry-a ni nobena umetnost. Nastavite časovnik in vklopite stikalo. Ko se čas izteče, vas opozori z zvočnim signalom. Vse kar je potrebno storiti, je to, da izklopite stikalo in naložite jed na krožnike.

Čiščenje. Mala malica. Posodo, lopatico in pokrov, vstavite v pomivalni stoj. Zaženite poln pomivalni stroj in posoda bo čista 😉

Z ActiFry cvrtnikom vam ni potrebno imeti slabe vesti pri uživanju hrane.

Da se boste hitreje “uvedli” v kuhanje s tem aparatom, je paketu priložena tudi knjižica receptov. Obstaja tudi aplikacija MyActifry, vendar je sama ne uporabljam.

Enostavna uporaba

  • Ni potrebno segrevanje in mešanje. To naredi avtomatsko, namesto nas, lopatica.
  • Pred čiščenjem pustite, da se ohladi, da ne pride do poškodbe materiala.
  • Pokrov odprite, privzdignite zapah in snemite pokrov.
  • Iz posode odstranite lopatico.
  • Privzdignite ročico in vzemite iz aparata posodo in odstranljiv filter.
  • V pomivalnem stroju lahko očistite vse snemljive dele. Seveda, jih lahko očistite tudi ročno. Z mehko gobo in detergentom za pomivanje posode.
  • Preden namestite vse dele nazaj, jih temeljito osušite.

Dodatne prednosti, ki sem jih zaznala z večletno uporabo

Poleti, ko ne želim kuhati v kuhinji, da ne bi preveč ogrela stanovanja, vzamem Acti Fry, ga odnesem ven, napolnim s sestavinami, priklopim, nastavim čas. Jed se sama skuha, saj mešalna žlica poskrbi, da je jed enakomerno kuhana ali pečena. Medtem se skrivam v senčki, igram z otroki, berem ali nadaljujem z drugimi opravili.

Kar me še posebej veseli je to, da mi ni potrebno pomivati posode na roke, saj jo lahko operem v pomivalnem stroju.

Bi ga imeli?

V Sloveniji ga lahko kupite pri različnih trgovcih. Imajo ga na Momovrste, Ideo.si, BigBang … Vendar ga nisem našla nikjer ceneje kot na Amazonu, kjer je tudi izbira pestrejša.

Če ga želite iz Nemčije, preverite tukaj:

Tefal ActiFry YV960130 2 v 1, cvrtnik z vročim zrakom (volumen 1,5 kg, 1.400 W).
Aparat vključuje dve ločeni posodi, ki omogočata pripravo dveh jedi hkrati. Priložena je knjiga receptov.

Ta članek vsebuje affiliate povezave. Če kliknete na kakšno od mojih affiliate povezav in opravite nakup, lahko prejmem provizijo, ki se sklicuje na vas. To vam ne prinaša nobenih dodatnih stroškov. Morda boste deležni celo kakšne ugodnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.