Omaka iz jušne zelenjave in govedine

Ko ne utegnemo pojesti vsega mesa, ki smo ga kuhali pri pripravi goveje juge, ga lahko pripravimo tudi v omaki. Priloga je lahko pire krompir, polenta, testenine, njoki…

Sestavine:

  • manjša čebula
  • meso iz goveje juhe
  • pest svežega ali zamrznjenega graha
  • korenje iz juhe
  • jušna osnova
  • 1 žlička majaron
  • 1 žlička bazilike
  • 1 žlička peteršilja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • po želji moka za zgostitev
  • sol
  • poper

Priprava:

Sesekljamo čebulo in jo na hitro popražimo na olju. Pazimo, da se ne prismodi.

Čebuli dodamo na tanke trakce narezano govedino. Pražimo toliko časa, da se rahlo zapeče. Dodamo grah in zalijemo z jušno osnovo, toliko, da sta meso in grah pokrita s tekočino.

Ko vsebina zavre, dodamo začimbe in kuhamo toliko časa, da se grah zmehča.

Ko je grah kuhan, dodamo na kockice ali na koleščke narezan korenček. Tako “pozno” ga dodamo, ker je že kuhan.

Zmešamo žlico moke in mezgo, ter primešamo omaki. Če moko izpustimo, lahko dodamo mezgo že takrat, ko dodajamo začimbe.

Omako še nekaj minut kuhamo na rahlem ognju. Preverimo, če je dovolj slano, sicer dosolimo in popramo.

Postrežemo s poljubno prilogo in skledo solate.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Sign up to our newsletter!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.