Čufti v paradižnikovi omaki

Čufti

Uživam v preprostih in okusnih jedeh, ki me spomnijo na tople družinske večerje in udobje domače kuhinje. Eden takšnih jedi, ki me vedno popelje nazaj v otroštvo, so čufti v paradižnikovi omaki. Ta klasičen recept je preprost za pripravo in poln okusov, ki bodo zadovoljili vaše brbončice.

Odločila sem se, da bom z vami delila svoj najljubši recept za čufte v paradižnikovi omaki. Ta jed je idealna za vsakodnevno družinsko kosilo, kot tudi večerjo. Torej, brez nadaljnjega odlašanja, poglejmo, kako lahko tudi vi pripravite te okusne čufte.

Čufti
Foto: Radu Bercan (Canva)

Potrebujemo:

  • 500 ml pasiranega paradižnika
  • 500 g mletega mešanega mesa
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 žlici moke
  • 500 ml vode
  • sol
  • 1 žlica sladkorja
  • 60 g riža
  • 1 jajce
  • 1 žlička bazilike
  • 1⁄2 žličke mletega česna (ali 1 strok svežega)
  • 1⁄2 žličke mlete kumine
  • 2 žlički sladke rdeče paprike v prahu
  • 1 žlička peteršilja
  • 1⁄2 žličke majarona
  • ščepec popra
Čufti
Foto: Elena Photo iz Canve

Priprava:

V manjši posodici zavremo soljeno vodo, v katero stresemo riž, po tem ko voda zavre. Pustimo, da kakšno minuto vre, nato ga odcedimo in splaknemo pod mlačno vodo.

V večjem loncu naredimo prežganje. Na vročem olju prepražimo moko, solimo in dodamo še sladkor. Zalijemo z vodo in hitro mešamo, najboljše z metlico, da se ne naredijo grudice. Dodamo pasiran paradižnik in baziliko. Pustimo, da se kuha nekaj minut.

Ko se omaka kuha, stresemo v skledo mleto meso in ohlajen riž. Mesu dodamo še jajca, rdečo papriko, majaron, česen, kumino, peteršilj, sol in poper. Vse skupaj dobro premešamo.

Čufti
Foto: clubfoto iz Canve (Getty Images Signature)

Maso oblikujemo v manjše kroglice. To najlažje naredimo tako, da si navlažimo roke. Kroglice počasi dodajamo v paradižnikovo omako. Vse skupaj kuhamo še približno 30 minut. Če se omaka preveč zgosti, ji dolijemo še malo vode.

Postrežemo s pire krompirjem ali praženim krompirjem. Lahko tudi z rižem, njoki ali s testeninami.

Čufti
Foto: pixelshot iz Canve
Matea's, Mateja Grabner

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.