Komplet Pro-B

Za vašo črevesno floro je največji izziv tisto, kar zaužijete. Pomagajte ji!

Zakaj so mikrobi pomembni?

Veste katera je najmanjša in hkrati najstarejša, ter najuspešnejša oblika življenja na Zemlji? Prav ste uganili. To so mikrobi.

Takoj, pri naravnem rojstvu, ob prehodu novorojenčka iz materine nožnice, začne dojenček pridobivati mikrobioto. Naslednja postaja je materina koža, ko položijo malo štručko na mamin trebuh in prsa. Najpomembnejša pri pridobivanju bakterij je mama, saj njeni mikrobi ščitijo tudi novorojenčka. Dojenje spodbudi določene mikrobe, ki so se naselili v stiku z mamico. To so bifidobakterije, ki ljubijo materino mleko.

Otroci rojeni s carskim rezom, so prikrajšani za stik z bakterijami porodnega kanala in nenazadnje z vaginalnimi bakterijami. Zato potrebujejo tudi več časa, da se vzpostavijo v njihovem črevesju normalne črevesne bakterije. Nekatere študije celo kažejo, da imajo ti otroci povečano tveganje za razvoj alergij in astme.

Mikrobiota se potem vzpostavlja naslednja tri leta, tudi do pet let. V tem obdobju je tudi izredno nestabilna. Šele po tem, ko se mikrobne združbe končno vzpostavijo, postanejo zelo stabilne.

Po sedmem letu starosti ni več zaznati razlike med črevesno floro otrok rojenih po naravni poti in tistih, ki so bili rojeni s carskim rezom.

Stabilnost mikrobiote lahko spremenijo le drastični dogodki. Mednje spada nenehna slaba prehrana, bolezni, stres ter jemanje antibiotikov. Po zdravljenju s slednjimi, se mikrobiota v večini primerov vrne v bolj ali manj prvotno stanje. Seveda to terja svoj čas.

Tako je podporna kura črevesju s probiotiki, po jemanju antibiotikov, priporočljiva še vsaj dva do tri mesece po končanem zdravljenju.

Spremembe v črevesju lahko povzročijo še čezmerna telesna teža, presnovni sindrom, vnetne črevesne bolezni, pomanjkanje vitaminov in mineralov, kronična mišično-skeletna bolezen, okužbe sečil, astma, rakasta obolenja, avtoimune bolezni.

opis izdelkov iz kompleta

Aloe Vera Gel

Aloe vera gel vsebuje močne antioksidante, znane kot polifenoli. Poleg drugih spojin v njem, lahko ti polifenoli pomagajo preprečiti rast nekaterih škodljivih bakterij. Zato se Aloe vera lahko uporablja pri obolenjih ali površinskih poškodbah, zaradi njenih protimikrobnih in antioksidativnih lastnosti. Raziskovalci na Univerzi v Las Palmas de Gran Canaria, Španija, so v svoji študiji poročali, da sta imela izvlečka cvetov in listov aloe vere antioksidativne lastnosti. Antioksidanti so bistveni za zdravje. Borijo se proti vnetjem, ki so temelj večine bolezni. Izjemno število vitaminov (A, B, C, E) in mineralov v aloe veri, pomaga zmanjševati vnetja. Borijo se proti poškodbam prostih radikalov. Te komponente skrbijo za zdrav vid, za nevrološke funkcije, za zdravo kožo. Telo ščitijo pred kardiovaskularnimi boleznimi, očesnimi boleznimi, prenatalnimi zdravstvenimi težavami in celo pred gubanjem kože. Z zmanjševanjem okvar prostih radikalov, se borijo proti vnetjem in pomagajo naravno upočasniti staranje celic. * Tekoči aloe vera gel je pridobljen iz čiste zeliščne sluzi te rastline. Vsebuje več kot 75 hranljivih snovi in 200 drugih sestavin, ki jih telo s pridom uporabi. Aloe vera gel vsebuje 12 vrst vitaminov (A, C, E, celo paleto vitaminov B), 20 aminokislin, snovi, ki delujejo proti glivicam, bakterijam in virusom. * Podpira delovanje prebavnega sistema in pomaga pri absorbciji hranil. * Gel se lahko pije preventivno (tako, kot ga tudi sama), z drugimi našimi proizvodi, pa dosega zelo dobre rezultate pri reševanju vseh vrst obolenj. * Je brez sladkorjev, brez konzervansov in z visoko vsebnostjo vitamina C. * Naš gel je prvi izdelek, ki je prejel certifikat znanstvenega sveta IASC (International Aloe Science Council) za čistost. 

Pro-B – Probiotik za odrasle in otroke

 Pomembno vlogo v našem telesu igrajo probiotiki. To so živi mikroorganizmi, ki živijo v našem telesu. Da telo najboljše deluje, da normalno raste, da se razvija, da lahko črpa vsa potrebna hranila, pomagajo prav probiotiki. Tako, da so prisotni pri prebavi hrane. Forever Active Pro-B vsebuje 6 kolonij aktivnih probiotikov: * Bifidobacterium lactis (te znižajo vrednost pH, ki prepreči nadaljnjo rast neželenih bakterij) * Lactobacillus rhamnosus (varuje prebavni trakt tako, da slabi mikroorganizmi ne morejo zadrževati hrane) * Lactobacillus reuteri (izboljša prebavo in obnovi normalno flore. Probiotiki so namenjeni zdravljenju težav s črevesjem (kot so driska, razdraženo črevo), ekcem, vnetje nožnice, intoleranca za laktozo in okužbe sečil) * Lactobacillus acidophilus (zavira neželjene organizme in preprečuje njihovo razmnoževanje) * Bifidobacterium longum (množično odstranjuje slabe bakterije) * Bifidobacterium bifidum (med zdravljenjem z antibiotiki lahko prepreči ali zmanjša smrt dobrih bakterij in odstrani strani slabe bakterije) Pravi zaklad 

Pro-b komplet

/ 

PRO-B

 Napredna 6-sevna formula (8 x 109 enot, ki tvorijo kolonijo- CFU v kapsuli)  Neto količina: 30 kapsul Forever Active Pro-B™ zdaj vsebuje več kot 8 miljard probiotikov: to so klinično raziskani probiotiki v patentirani uravnoteženi mešanici šestih sevov, ki spodbujajo zdravo prebavo, povečuje absorpcijo hranil in krepijo imunski sistem.  Forever Active Pro-B™ so pakirani v edinstveno ampulo zaradi nadzora nad vlago in zaščite sevov aktivnih bakterij, kar zagotavlja, da je izkoristek maksimalen. 

Aloe Vera Gel

Neto količina: 1000 ml

Naš gel iz aloe vere z 99,7% sredice lista aloje je prvi izdelek, ki je prejel certifikat znanstvenega sveta IASC International Aloe Science Council za čistost. 

Podpira delovanje prebavnega sistema in pomaga pri absorpciji hranil. Močno sredico in tekočino z ljubeznijo pridobivamo ročno ter aseptično predelamo, da lahko doživite moč narave.  Brez sladkorjev, brez konzervansov in z visoko vsebnostjo vitamina C. 

Kupi komplet Pro-B

Matea’s, Mateja Grabner, s.p.

https://mateas-matejagrabner.si
mateja@mateag.com
Pravno obvestilo